Porady
Gotowanie to nie jest wiedza tajemna, każdy może coś pysznego wyczarować.
Jest jednak parę tricków i wskazówek, które znacznie nam ułatwiają pracę.
Tłuszcze – jak to z nimi w końcu jest?
Ach ta zła sława tłuszczy... Tłuszcz - jakie masz skojarzenia z tym słowem? Coś to tuczy? Coś co jest niezdrowe? Te nieszczęsne boczki? Coś na czym się smaży? Jeszcze pewnie - Olej, Oliwa. Może gdzieś obiły Ci sie o uszy tłuszcze nasycone i nienasycone? Prawda jest...
Moja biblia rosołowa – czyli wszystko co wiem o rosole i chcę wam przekazać! 🙂
To jak zrobić ten cudowny rosół?Porady: Jeśli robisz rosół z mięsa - najlepiej wybierz 3 różne rodzaje mięsa, optymalnie z kością - np. szyja indycza, golonka indycza, szponder wołowy, udko / noga kurczaka Ja zawsze dodaje jeszcze jakieś podroby - serca lub żołądki...
Jajka – wszystko co chciałaś_eś wiedzieć, ale bałaś_eś się zapytać
Dla przypomnienia, na dole są oba filmiki z IGNo to co z tymi jajkami?Parę przypominajek: Kury nioski (czyli większość kur których jajka możemy kupić) składają jajka niezależnie od tego czy została zapłodniona czy nie. A w warunkach hodowlanych raczej szanse na...